På gång! Agility, grundkurs

Kursstart: Onsdag den 17 augusti kl. 18.00-20.30 

Antal träffar: 6 gånger, övriga kurstillfällen bestäms vid första kurstillfället. 

Deltagare: Minst 4 och max 6 deltagare. 

Kostnad: 900 kr. 

Medlem: Ange medlemsnummer eller ny medlem NBHK. 

Ålder på hunden: Från ca 12 månader. 

Grundkrav: Inga problem med höfter, armbågar eller rygg och din hund ska vara vaccinerad mot valpsjuka samt att vaccinationen måste vara minst fjorton dagar gammal. Föraren ska vara medlem i Nordmalings Brukshundklubb. 

Förkunskaper: Allmänlydnad 1 el. god allmänlydnad (hunden kommer t.ex. på inkallning). 

Sista anmälningsdag: 11 augusti 

Instruktör: Linn Jonsson som är utbildade Agilityinstruktör och tränar samt tävlar Agility med sina egna hundar. 

Kurspresentation: Kursen är riktad till alla som är nyfiken att prova på men även för dom som har målsättning att tävla eller redan tävlar i Agility.  Kursen kommer att anpassas efter hundarnas och förarnas behov samt målsättningar. Agility handlar om att på kortast tid och utan fel ta sig igenom en hinderbana. Hinderbanan består av 15 -20 st. passager och 10 olika hindertyper. Träningen sker med okopplad hund därför är det viktigt att hunden kan vara lös bland andra hundar och att den kommer på inkallning. Hunden tränas så den att den ska kunna utföra alla hinder. För de ekipage som kommit lite längre i sin träning och kanske har tävlat blir det mer hinderträning och förarna får lära sig att styra (handla) sin egen hund. Det är även genomgångar av hur förarens agerande på plan påverkar hunden. 

Föraren skall få en insikt i hur man bäst tränar sin hund för att undvika skador samt att hunden inte lär sig fel då blir steget till tävling inte så stort. Viktigt att ta med mjukt godis och leksak till hunden vid kurstillfällena. 

 

  Anmälningslänk till kursen kommer här inom kort alt håll koll på Studiefrämjandets hemsida.