Reportage

Här lägger vi upp olika reportage kring klubbens ekipage & andra framgångar.


Intervju med Linn Jonsson

Berätta lite om dig själv och dina hundar:

Jag heter Linn och är 16 snart 17 år, jag har hållit på med agility sedan jag var 7 år.  Jag tävlar med mina shelties Isa och Mini och det är Isa som jag har tävlat med på SM. Mini är 4 år och Isa är 8 år.

Hur kom det sig att du  började träna hund?

Eftersom jag har vuxit upp med hundar och mamma tränade med sin hund så ville jag också prova och sen blev jag fast.

Vad tycker du om bäst med att ha hund?

Det bästa med att ha hund är att man aldrig känner sig ensam och man alltid har något att göra.

Hur kom det sig att det blev just agility som sport?

Eftersom Mamma tränade agility med sin hund så var det de jag började med. Jag har provat på mycket annat som Rallylydnad och nosework men det är så ”långsamt” om man jämför med agilityn så det blev agility som föll mig i smaken.

Hur  förberedde du och Isa er inför SM-tävlingen?

Jag tror inte att vi gjorde något speciellt för att förbereda oss för SM. Tanken var nog att vi kanske skulle träna lite extra men eftersom jag blev förkyld så blev det mest vila.

Berätta om dina upplevelser från tävlingen:

Det var en lång resa ner till klippan, Skåne men det var en fantastisk stämning näe vi kom fram. Först var det veterinärbesiktning och sedan invigning och sedan var det dags att tävla. I första loppet så gick det väldigt bra men tyvär kommer hon in me lite för hög fart mot slalom så hon missar ingången så vi får 5 fel, i övrigt gjorde hon ett fint lopp och vi hamnade på 46:e plats av 82 startande. Sen var det hopploppet där vi råkade ta ett hinder från fel håll så vi blev diskade men vi gjorde ett jätte bra lopp med en superhärlig känsla. Sen var våran SM helg över, vi fick se mycket fin agility och vi såg några av finalerna innan vi åkte våra 114 mil hem.

Vad blir nästa utmaning för dig och dina hundar?

Nästa utmaning blir Ungdoms SM i augusti där jag ska tävla med båda hundarna både individuellt och lag. Sedan blir det att satsa för SM 2020.