En alldeles vanlig tisdag…

En vanlig tisdag på klubben, med rallylydnad, ringträning och lydnadsträningen. Klubbstugan är öppen, och fikat är framdukat. Efter träningen samlas alla runt fikaborden.

I ena ändan av planerna tränas det rallylydnad, som är juni månads tema. En del är erfarna, en del är till och med högt meriterade, och en del har aldrig provat förut och kommer för att undersöka vad rallylydnad är för något.

Precis utanför klubbstugan råder en febril aktivitet, med ringträning inför sommarens utställningar. Ringträningen var egentligen maj månads tema, men på begäran fortsätter gänget att träffas för att finslipa tekniken och tipsa varandra om vinnande koncept.

…och så har vi tävlingslydnadsgruppen, som lägger beslag på de delar av planerna som inte används till annat. Att det pågår en massa annat samtidigt är bara ett plus för de ekipage som ska tävla och vill träna med störningar. Vi träffas varannan tisdag, och hjälps åt att titta, filma, kommendera, ställa iordning rutor och hopphinder, och framförallt: peppa varandra att finslipa formen inför kommande tävlingar. Tränar och tävlar du i lydnad? Då är det bara att haka på!

Här kommer bilder från lydnadsträningen den 14 juni. Alla bilder fotade av Samuel Viklund, som också är med i gruppen och tränar sin Lana. Hundarna på bilderna är (uppifrån och ner) Bamse, Lasse, Lana och Joshua. Text: Joshuas matte Nina.

Bamse går fot  Bamse

Lasse går fot 2  Lasse går fot

Lana  Bamse m matte

Joshua rutan  Joshua hoppar