Kurser på gång

Vårens kurser

Under våren 2018 kommer vi att ordna flera kurser. Information kommer att finnas här allteftersom. Redan nu kan du anmäla dig till valpkurs med start 21 februari, och allmänlydnad med preliminär start i april. Fler kurser kommer under våren.

Valpkurs

Kursstart: Onsdag 21 februari kl 19.00, med hund.

Instruktör: Linda Olofsson, utbildad SBK-instruktör med stor erfarenhet och bred kompetens både inom valpens utveckling samt hundars mentalitet.

Antal träffar: 8 st, övriga datum bestäms vid första kurstillfället. Dock ej måndagar och tisdagar.

Deltagare: minst 4 st och max 8 st

Kostnad för kursen: 800 kr

Kurslitteratur: Härliga Valptid och Min valpguiden av Ingalill och Curt Blixt, säljs vid första kurstillfället för 250kr.

Hunden måste vara minst 3 månader gammal, och vaccinerad mot valpsjuka. Vaccinationen måste minst vara 14 dagar gammal.

Kurspresentation:

Kursen ger dig en introduktion i konsten att ha valp i såväl teori som praktik. Hundägare och valp får även goda förutsättningar för fortsatt lärande. Den har som mål att utveckla en god kontakt och relation mellan hundägare och valp. Genomgångar om valpens utveckling samt den vardagliga uppfostran och hur du som hundägare kan agera för att förstärka ett önskat beteende och hindra felaktigt beteende hos valpen. Kursen ger hundägaren kunskap om valpens behov av aktivering, skötsel samt känna till den ansvarsbestämmelser som hundägandet innebär.

Allmänlydnad

Vi kommer att ge en kurs i allmänlydnad under våren, mer information om denna kommer inom kort.